30 Aralık 2013 Pazartesi

Portakal Mucizesi

Portakal turunçgillerin en şifalı bitkisi olarak adlandırılan ve birçok hastalığa şifa olan güzel meyvelerden bir tanesidir. İçerisinde bulunduğu C vitamini sebebiyle çocukların kemik gelişimi için çok yararlıdır.


İçerisinde birçok vitamin ve yararlı maddeler sebebiyle ilaç yapımında en çok kullanılan bitkiler arasında yer alır.  Damar tıkınıklıkları ve sertleşmeleri, soğuk alğınlığı, kansızlık, ateş, grip, nezle gibi birçok hastalığa şifa olan bir meyvedir. Bunların yanı sıra kalıcı olan şeker hastalığına da birebir olan nadir meyvelerden bir tanesidir.
Hastalıkların yanı sıra cildin güzelleştirilmesi içinde kullanılır. Kabukları ile yapılan maskeler cildin güzelleşmesini ve sıkılaşmasını sağlar.  Bunların yanı sıra zayıflamak için de bol bol portakal yenmelidir. Çünkü portakal mide de hazmı kolaylaştırır ve kişinin zayıflamasına katkıda bulunur. Yemekten yarım saat sonra tüketildiğinde yararları hızlıca görülür. Portakalın suyu sıkılıp içildiğinde de enfeksyon ve solunum yolu hastalıklarına şifa olmaktadır. Kabuklarını kaynatığ çay yaptığınız takdirde midenizin rahatlamasına ve baş ağrılarınınıza şifa bulabilirsiniz. Ancak portakalların kabuklarını iyice temizlenmeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder