30 Aralık 2013 Pazartesi

APANDİSİT

APANDİSİT

Tanımı : (Kör bağırsak iltahabı) İnce bağırsağın, kalın bağırsakla birleştiği bölgede bulunur. Görevi kalınbağırsakta bulunan mikropları yok ederek hastalık yapmalarını önlemektir. Bağırsak kalıntısı şeklindeki uzantının iltahaplanması olup bir bakteri enfeksiyonudur.
Nedenleri : Apendiksin (apandisin) çoğunlukla dışkı veya daha az bir ihtimalle safra taşı, tümör ya da barsak kurudyla tıkanması sonucu iltihaplanmasına apandisit denir.Göbek çevresinde duyulan bir ağrının karnın sağ alt bölgesine inmesiyle anlaşılır. Ancak daha önceden karın bölgesinde genel bir rahatsızlık , sindirim bozukluğu, ishal veya kabızlık, mide bulantısı ve kusma olarak yansır.Ağız içi ve dil kurudur, kişide iştahsızlık oluşur.
UYARI : Apandisit şikayetleri ciddiye alınmalıdır.zira akut belirti veren kronik apandisit derhal ameliyat edilmelidir. Çünkü patlamış bir apandiistten yayılan iltihap öldürücü olabilir.
Öneriler
* Bir litre suyun içine bir avuç böğürtlen yaprağı katılıp kaynatıldıktan sonra soğuk halde süzülerek günde üç öğün birer su bardağı içilir.
*Bir fincan sıcak sütün içine bir çay kaşığı kimyon katılıp iyice karıştırılarak soğuduktan sonra içilir.
UYARI : Acil bir durumda hastanın sağ alt karın bölgesine buz kompresi yapılır ve sıvı ve sıvı gıdalar kesinlikle verilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder