30 Aralık 2013 Pazartesi

Cilt Lekelerine Bitkisel Karışımlar


Cilt lekeleri ozellikle acik renkli bayanlarda gorulur. Bunun yaninda gunes lekeleri ve dogum sonrasi kalan lekeler oldukca can sikicidirlar. Bayanlarin en onemli giysileri ciltleri oldugu icin Suna Dumankaya bu konu uzerine oldukca onemli tedavi yontemleri gelistirmistir. Evde kolayca hazirlanabilecek bitki karisimlari sayesinde cildinizdeki lekelerden tamamen kurtulmaniz mumkundur. Zamanla yuzde olusan ve inatci olarak tabir edilen cilt lekerine kesin cozum getirecek karisimlar oldukca faydali olacaktir.

1 tatli kasigi yogurt ve 1 cay kasigi kabartma tozunu karistiralim. Bu karisimi cildimize surelim. Cildimiz bu karisimi hemen emecegi icin 15 dakikada bir tekrar surelim. 1 saat bekledikten sonra cildimizi ovarak karisimi cikaralim. Daha sonra yuzumuzu yikayalim. Bu maskeyi haftada 1 defa olmak uzere duzgun bir sekilde uygulayalim. Diger bir karisim nisastayi bal ile karistiralim ve krem kivamina getirelim. Bu karisimdan gunde 2 kere olmak uzere lekeli bolgelere surelim. Tedavi suresince bu uygulamaya devam edelim.

Baska bir sifali karisim ise yumurta ve rendelenmis limon kabugunu krem kivamina gelinceye kadar yogurup karistiralim. Banyo yapmadan 1 saat once bu karisimi cildimizin sorunlu bolgelerine uygulayip masaj yapalim. Daha sonra banyo yaparken ilik suyla cikaralim. Gun asiri kullanabileceginiz bir tarif ise havuclu kil tarifidir. Rendelenen havuctan elde edilen suyu killi toprak ile karistiralim. Bu karisimi zeytinyagi ile karistirarak merhem kivamina gelinceye kadar yoguralim. Bu hazirladigimiz merhemi gun asiri lekeli bolgelerimize surelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder