31 Aralık 2013 Salı

Keten Tohumunun Faydaları

Keten tohumu mide ve bağırsaklarının tedavisinde kullanılıyor. Keten tohumunun bilindiği en önemli özelliği bilinen herhangi yan etkisinin olmamasıdır. Kalp damar sağlığının olumlu yönde ilerlemesini sağlayan bir şifalıktır. Özellikle çocuklarda dikkat dağınıklığını tedavi edici etkisi kanıtlanmıştır. Keten tohumu her derde deva şifalıklar arasındadır. Diyabetin vücutta yapabileceği hasarları önleyen etkileri vardır. Kullanılmaya başladığı andan itibaren vücuda olumlu geri dönüşümler sağlamıştır.
Kabızlık başlı başına gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyen bir rahatsızlıktır. Keten tohumunu yoğurdun içine karıştırıp tükettiğiniz zaman, kabızlık rahatsızlığınıza çözüm getirmiş olacaksınız. Bunu takiben mide ülserleri tedavisine de iyi gelen keten tohumu başlı başına doğanın sunduğu mucizeler arasındadır.

Menopoz kadınların en çok sıkıntı çektikleri bir dönemdir. Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir. Aynı zamanda kolestrol ve şeker seviyesini belirli bir düzeyde tutarak rahatsızlıkların tedavi edilmesini sağlar. Keten tohumunu salata veya yoğurdunuza ekleyerek yiyebilirsiniz. Boğaz, ağız ve diş eti rahatsızlıklarına oldukça iyi gelir. Keten tohumunun faydaları doğanın ne kadar verimli olduğunu bir kere daha gösteriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder