30 Aralık 2013 Pazartesi

Bitkisel Havuç Kürü

Havucun faydaları o kadar çoktur ki saymakla bitiremeyiz. Havucun içinde bulunan betakroten maddesi ile havuç birçok derde deva ve çaredir. Havucu mutfaklarımızdan eksik etmemeliyiz. Çocuklarımıza soyarak ellerine vereceğimiz bir havuç onların da beğenisini kazanacaktır. Havucu istersek suyunu da çıkararak kullanabiliriz. Yaşlı insanlara da doktorlar tarafından havuç önerilmektedir.

havucun faydaları

Gözlerimiz ve göz sağlığımız içinde çok önemli bir sebzedir havuç. Havucu bütün olarak ısırıp yiyemeyenler için rendeleyerek de havucu tüketebiliriz. Havuçtan neler yapılmaz ki çeşit çeşit tatlılar yaparak sevdiklerimize ikram edebilir ister. Son zamanlarda havucun faydaları daha anlaşılır hale geldiğinden havuç yağı, havuç kremleri hazırlanarak satışa sunulmaktadır. Havuç yağı özellikle yazın güneşlenirken ihtiyaç duyulan bir yağ çeşidi olarak tercih edilmelidir.
Havuç yağı sayesinde cildimiz daha güzel bir bronzluk kazanacaktır. Üstelik havuç yağı cildimiz için iyi bir besleyicidir. Havucu ister rendeleyerek istersekte suyunu çıkararak kullanalım uzmanlar bu konuda bizleri uyarıyorlar mutlaka ve mutlaka 1 kaşık zeytinyağı ile havucu karıştırmamız gerektiğini söylüyorlar çünkü havucun içine katılan bir kaşık yağ havucun vücudumuz ile elimini kolaylaştırarak daha çok sindirilmesini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder