30 Aralık 2013 Pazartesi

Bağırsak Parazitleri

Genellikle, bağırsak parazitleri halk arasında kıl kurdu, kamçılı kurt, kancalı kurt veya şerit diye tanınırlar. Özelikle çocuklarda daha sık rastlandığı görülmektedir. Bulaşıcı olduğu için bütün ev halkını tehdit eder aslında. Bu parazitler ağır bir hastalığa neden olmazlar fakat bulunduğu insanın yaşam kalitesini düşürürler.
Parazitin cinsine bağlı olarak; uzun süreli parazite maruz kalınca; kansızlık, barsak tıkanması, büyümede gecikme, akciğer belirtileri, karaciğer-dalak büyümeleri, deri döküntüleri, hatta ağır organ hasarları bile olabilir.
Nedenleri : Kirli sulardan,bulaşmış sebzelerden,bulaşmış musluklardan,pişmemiş etten,parazit yumurtalarının döküldüğü çarşaf ve çamaşırlardan,topraktan, enfekte hayvanlardan geçebilir.
ÖNERİLER
*Her sabah aç karna bir su bardağı süt içilmesi faydalı olacaktır.
*Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı aynısefa çiçeği katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra sabahları aç karnına içilir.
*Bir litre suyun içine 2 avuç papatya katılıp kaynatılmasının ardından sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer çay fincanı içilir.
*Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı defne ve bir çorba kaşığı pelin otu katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek sabahları aç karnına ve yatmadan önce birer su bardağı içilir.
*Nohut yumuşayıncaya kadar sirkenin içinde bekletilir ve yumuşamasının ardından sabahları aç karnına 5-6 adet yenilir.
NOT : Bu önerileri hamile bayanların kullanması sakıncalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder