31 Aralık 2013 Salı

Karaciğer Yağlanmasına Maydanoz, Limon ve Lavanta

On beş on altı adet maydanozu gövde saplarıda içinde olmak üzere blendırın içine atın ve üzerine taze olarak sıktığınız iki kaşık limon suyunu ilave edin. Yaklaşık olarak 125 ml. yani yarım bardaktan biraz fazla su ilave edin. Ancak dikkat edin suyun klorsuz olması çok önemlidir. Yaptığınız bu karışımı blendırda bir iki dakika boyunca karıştırıp doğrayın. Elde ettiğiniz bu karışımı bir bardağa boşaltıp her sabah kahvaltısından önce içiniz. Kahvaltıdan 15 dakika önce içmek en uygun zamandır. Hazırladığınız bu kürü 15 gün boyunca kullanıp 5 gün ara veriniz. Verdiğiniz 5 gün aradan sonra tekrar bu işlemi her sabah tekrarlayınız.
İkinci 15günlük dönemde akşamlarıda yalnız lavanta kürü uygulamanız gerekmektedir.
Lavanta Kürünün Uygulanışı
Yine 125 ml. yani bir yarım su bardağından biraz daha fazla suyu bir cezvede kaynatınız. Su kaynamaya başladıktan sonra içerisine bir tatlı kaşığı lavanta ilave ediniz. Toplam 8 dakika boyunca kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz. 8 dakika boyunca kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan indirip sogumaya bırakınız. Ilıyınca süzüp akşam yemeklerinin üstünden en erken 2 saat sonra yudum yudum içiniz. En uygun zaman ise yatağa gitmeden yarım saat önce hazırlanıp içilmesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder