31 Aralık 2013 Salı

Ahmet Maranki Kabızlık Kürü

Kabizlik bir cok sorunu beraberinde getiriyor. Basta mide ve bagirsak hastaliklari, hazimsizlik gibi rahatsizliklari da yasamaniza sebep oluyor. Midede yarattigi siskinlikte oldukca tehdit edici bir durum ortaya cikiyor. Ahmet Maranki’ nin anlatimiyla kabizlik sorunundan kurtulmak mumkundur. Yeterince sulu gidalar almamak, hareketsizlik ve hazir beslenme kabizligi tetikleyen baslica sorunlar arasinda yerini almaktadir.

Kabizlik icin pratik cozumler 1 su bardagi kaynar suyun icine 6 yaprak sinemaki yapragi, birer cay kasigi anason ve rezeneyi havanda dovup koyalim. 15 dakika karisimi demleyip ac karnina gunde 2 bardak icelim. Bagirsaklari yumusatan bu bitkisel karisim sayesinde kendinizi oldukca hafiflemis ve rahatlamis hissedeceksiniz. Gun icinde sebze corbalari, yesil yaprakli sebzeler ve salatalar, izgara yemekelr ve bol su tuketmeniz gerekiyor. Kabizlik cok ciddi hastaliklari beraberinde getirebilir. Buna onlem olarak yediklerinize ve tukettiginiz besinlere cok dikkat etmeniz gerekiyor. Ozellikle sik sik kabizlik sorunu yasiyorsaniz mutlaka lifli gidalara agirlik vermelisiniz.

Gunde 1 defa olmak uzere ac karnina 1 tatli kasigi keten tohumu tozunu suyla birlikte icmelisiniz. Bol suyla tuketildigi zaman oldukca etkili olacak ve faydasini hemen gormeye baslayacaksiniz. 1 bardak ilik suyun icine 10 gram parcalanmis keciboynuzu koyalim. 10 dakika kaynatalim ve gunde 3 bardak icelim. Baska bir sifali karisim ise, lahana yapraklarini 10 dakika kaynatalim ve suyunu suzelim. Bu sudan gunde 2 bardak icmek oldukca faydali olacaktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder