30 Aralık 2013 Pazartesi

Adele Ağrısı Şifalı Bitkiler

Tanımı : Bu konuya geçmeden önce ağrıyı tanımlamanın daha doğru olacağını düşündüm. Ağrı : Vücutta herhan gibi bir bozukluk sonucu ortaya çıkan, rahatsız edici bir duyu olarak tanımlayabiliriz.
Bel, boyun ve sırt bölgesinin orijinal halinde meydana gelen bozulma nedeniyle buralarda günlük yaşamı olumsuz etkileyen ve ağrıyla seyreden rahatsızlıklardır.Günümüzde bir çok insanın bel ağrısından, boyun ağrısından,bacak-kol ağrısından  ya da sırt ağrısından şikayet ettiğini duyarız.  Çok farklı sebeplere bağlı olabileceği gibi sadece psikolojik faktörlerde bu hastalıkların seyrinde tetikleyici rol oynayabilirler.
Nedenleri : Ben burada  travmaya, yorgunluğa, terlemenin ardından gelen soğumaya, cereyanda kalmaya ve buna benzer organik olmayan harici etkilerle ortaya çıkan adale ağrıları ile bu çerçeveyi sınırlayarak yapacağım.
ÖNERİLER
*Papatyanın kaynatılmasıyla elde edilen sıcak suyuna yünlü kumaş parçası batırılıp ağrılı bölgeye konulursa faydalı olur.Yünlü kumaş soğudukça aynı işlem tekrarlanılır.
*İri bir lahananın geniş yaprakları kaynatılıp ağrılı bölgeye sıcak bir şekilde konulur. Soğuyan lahana yaprağı sıcak olan bir diğeri ile değiştirilir.
*Bir litre suyun içine yeteri miktarda (su üstüne çıkmayacak şekilde) mısır püskülü katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek elde edilen mayi masaj yapmak suretiyle sürülür.
*Bir litre suyun içine yarım yemek kaşığı rezene konulup kaynatılıp elde edilen mayi ile masaj yapılarak ovulur.
*Karanfil ruhu ağrılı bölgeye masaj yapılarak sürülür.
*Çilek yemek adale ağrılarını rahatlatır.
*Bir litre suyun içine bir yemek kaşığı peygamber çiçeği katılıp bir taşım kaynatıldıktan sonra süzülüp aç karnına üç öğün içilirse faydalı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder